Victor Charlot

Moussy, Champagne

Familjen Charlot har odlat druvor sen 1877 i Moussy, Vallée de la Marne och Victor är nu den sjätte generationens vinbonde. Det dröjde dock till 1960 innan familjen själva började producera Champagne och enda till 2000 innan man skötte samtliga delar av framställandet själva.

Familjens vingårdar är på totalt 6,5hk och består av 70% Pinot Meunier och 30% Chardonnay. Idag producerar Victor ca 25 000st flaskor per år men har druvkapacitet att producera 60 000st flaskor per år men säljer idag en del av druvorna pga brist på utrymme men försöker hela tiden att öka sin volym.

Trots att man producerat vin sen 1960 så har familjen endast exporterat sina viner i 3 år och innan dess såldes allt alltså i Frankrike.

Victor jobbar nästan helt ekologiskt i sina vingårdar och innehar HEV-certifikat för samtliga. 

Att vinerna tydligt avspeglar sin terroir och sanna natur är A och O för Victor och hans fru Charlotte. Medans han ville bära vidare sitt arv från sin familj så fortsätter Victor även att bryta ny mark med nya cuvéer utöver dom som funnits i familjen sedan starten.

Samtliga viner har i alla tider jäst på ståltank och utan malolaktisk jäsning men Victor har nu börjat experimentera med 6st barriquer så fler spännande cuvéer är på gång!

LÄS MER PÅ HEMSIDAN

Tillgängliga viner: