Domaine coffinet-duvernay

Chassagne-montrachet, bourgogne

Coffinet-Duvernay föddes 1989 efter äktenskapet mellan Laura Coffinet och Phillipe Duvernay men familjegården går enda bak till 1860-talet. Tidigare känt som Fernand Coffinet egendom, vars första buteljering gjordes 1947, har egendomen fortsatt att utvecklas och förfina sitt arbete under åren med sina generationerna av vinodlare. Och vi kan säga att familjen Coffinet har vinodling i blodet, eftersom flera generationer av vinodlare har avlöst varandra i familjen.

I slutet av 1980-talet bestämde sig Fernand och Cécile Pillot (syster till Paul Pillot) för att gå i pension och dela familjens egendom mellan sina två barn, Laura Coffinet och Fabienne Coffinet. Från denna uppdelning grundades två olika domäner. Morey-Coffinet, ett resultat av Fabienne Coffinets och Michael Moreys giftermål, och på andra sidan, Coffinet-Duvernay, född från giftermålet mellan Laura Coffinet och Philippe Duvernay 1989.

Idag är det sonen Bastien (5:e generationens vinmakare) som har huvudansvaret för familjens gårdar och vineri. Bastien bestämde 2012 efter avslutade studier att jobba med sin mamma och pappa och 2018 tog han över huvudansvaret.

Han säger själv att han är ett stort fan av sin fars viner och vill behålla så mycket som möjligt som det varit tidigare. Men med tanke på de senaste årens klimatförhållanden var han tvungen att se över sitt tillvägagångssätt och sitt sätt att arbeta i vingårdarna och i vineriet för att bevara godsets varumärke.

Bastien arbetar ekologiskt i vingårdarna utan att vara certifierad och idag har familjen 6,5 hk vinstockar exklusivt spridda över 14 Chassagne-Montrachet appellationer.

Tillgängliga viner:

Familjen Coffinet-Duvernay