Tillgängliga årgångar

Bâtard-montrachet grand cru

Producent:  Domaine Coffinet-Duvernay, Chassagne-Montrachet (Bourgogne)

Druva:  Chardonnay

Jordmån:  Mager stenig jord

Vinfikation:  Skörden sker för hand och selektering sker redan ute i vingården. Druvorna hälls direkt i en pneumatisk press som försiktigt pressar druvorna i 2 timmar vid ett tryck på 2 bar tills torra rester erhålls i slutet av pressningen. För Bastien är "allt i druvan intressant att använda". Juicen överförs sedan till tankar av rostfritt stål i 1 natt innan den sedimenteras. Sedimenteringen är mer eller mindre viktig beroende på årgång och kvalitet.

Därefter placeras juicerna i ekfat för att börja jäsa endast med inhemsk jäst. Med alltid respekt för filosofin om "låt det hända", värms faten inte för att starta jäsning (förutom i undantagsfall). Vinet lagras sedan på fatet i 16-18 månader och placeras sedan i ståltank i 2 månader innan buteljering. Ingen filtrering utförs.

Alkoholhalt:  

Allergener: Innehåller Sulfiter

Övrig information 

Vingårdsläge:  Bâtard-Montrachet Grand Cru

Skörd:  Manuell skörd

Ålder på vinstockar:  30+ år

Vinets profil: