Producent: Domaine Coffinet-Duvernay, Chassagne-Montrachet (Bourgogne)
Druva: Chardonnay
Jordmån:
Vinfikation: Skörden sker för hand och selektering sker redan ute i vingården. Druvorna hälls direkt i en pneumatisk press som försiktigt pressar druvorna i 2 timmar vid ett tryck på 2 bar tills torra rester erhålls i slutet av pressningen. För Bastien är "allt i druvan intressant att använda". Juicen överförs sedan till tankar av rostfritt stål i 1 natt innan den sedimenteras. Sedimenteringen är mer eller mindre viktig beroende på årgång och kvalitet.
Därefter placeras juicerna i ekfat för att börja jäsa endast med inhemsk jäst. Med alltid respekt för filosofin om "låt det hända", värms faten inte för att starta jäsning (förutom i undantagsfall). Vinet lagras sedan på fatet i 16-18 månader och placeras sedan i ståltank i 2 månader innan buteljering. Ingen filtrering utförs.
Alkoholhalt:
Allergener: Innehåller Sulfiter
Vingårdsläge: Chassagne-Montrachet 1er Cru Les Grands Clos
Skörd: Manuell skörd
Planterade:
Vinets profil: Les Grands Clos är ett något rått, rikt och köttigt vin som kommer kräver sin lagring för att verkligen visa sin fulla potential. Men den som lagrar kommer belönas stort!