Villa i Cipressi

Montalcino, Toscana

I mitten av 70-talet föddes Villa i Cipressi då sonen Hubert Ciacci valde att expandera hans fars lilla honungsodling. Huberts dröm och mål var att börja odla och tillverka högkvalitativa viner och olivoljor.

Den stora vändningen kom under 90-talet när Hubert köpte upp mer land för just odling av oliver och vindruvor.
Idag jobbar förutom Hubert själv även hans fru Patrizia och deras söner Dario och Federico.

År 2000 så började familjen att tillverka Brunello di Montalcino och
Rosso di Montalcino. Familjen har 3,5 hektar av Sangiovese på två platser i Montalcino, en i syd och en i väst.
Druvorna från de två vingårdarna med helt annorlunda jordmån och mikroklimat blandas sedan för att skapa ett rikare och hög kvalitativare vin.

Från vingårdarnas allra bästa druvor gör man dessutom Zebras Brunello di Montalcino.

LÄS MER PÅ HEMSIDAN

Tillgängliga viner:

Familjen framför Zebra Brunello i Montalcino