2015, 2016
Producent: Villa i Cipressi, Montalcino (Toscana)
Druva: 100% Brunello (Sangiovese)
Jordmån: Kalkhaltig, lera & sandig silt
Vinfikation: Handskörd, manuellt urval före pressning. Maceration och jäsning i 20/25 dagar i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar (26/28 ° C). Vinet lagras i 24 månader till 60% på franska ek barrique (225 l) och resterande 40% på ekfat (10/30 hl) och avslutningsvis på flaska i minst 24 månader
Alkoholhalt: 14%
Allergener: Innehåller Sulfiter
Vingårdsläge: Villa i Cipressi:s vingårdar ligger i södra och västra delen av Montalcino
EKO: Ja
Höjd: 250-450 m över havet
Serveringstemperatur: ca 18°C
Vinets profil: Intensiv lysande rubinröd färg. Fruktig bouquet med god finess och inslag av mogna röda bär, svartpeppar, lakrits, kryddor. Intensiv smak av röda bär, vanilj och välbalanserade tanniner
Passar till: Utmärkt för hela måltiden, särskilt för grytor, stekar, grillat kött och medel mogna hårdostar
Betyg från Vinskribenter: James Suckling 94p (2015, 2016), Robert Parker 91p (2015), Wine Enthusiast 92p