2015, 2016
Producent: Villa i Cipressi, Montalcino (Toscana)
Druva: 100% Brunello (Sangiovese)
Jordmån: Kalkhaltig, lera & sandig silt
Vinfikation: Handskörd, manuellt urval före pressning. Maceration och jäsning i 20 - 25 dagar i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar (26/28 ° C). Vinet lagras i 30-36 månader till 60% på franska ek barrique (225 l) och resterande 40% på ekfat (10/30 hl) och avslutningsvis på flaska i minst 18 månader
Alkoholhalt: 14%
Allergener: Innehåller Sulfiter
Vingårdsläge: Villa i Cipressi:s vingårdar ligger i södra och västra delen av Montalcino. Druvorna kommer från vingårdar som har en perfekt mognad. Detta vin görs endast under de år som druvorna anser vara perfekta
EKO: Ja
Höjd: 250-450 m över havet
Serveringstemperatur: ca 18°C
Vinets profil: Intensiv rubinröd lysande färg. Intensiv bouquet med stor komplexitet, inslag av röda bär, viol, milda kryddor, med en aning av tobak och vanilj. Bra struktur och mjuka tanniner, balanserade med lång eftersmak
Passar till: Utmärkt till grillat kött, vilt, grytor och hårdost eller bara som ett meditationsvin
Betyg från Vinskribenter: James Suckling 96p (2015) 95p (2016), Robert Parker 92p, Wine Enthusiast 93p