2019, 2020
Producent: Villa i Cipressi, Montalcino (Toscana)
Druva: 100% Brunello (Sangiovese)
Jordmån: Kalkhaltig och lera
Vinfikation: Handskörd, manuellt urval före pressning. Maceration och jäsning i 20 - 25 dagar i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar (26/28 ° C). Vinet lagras i 6 månader till 60% på franska ek barrique (225 l) och resterande 40% på ekfat (10/30 hl) och avslutningsvis på flaska i minst 12 månader
Alkoholhalt: 14%
Allergener: Innehåller Sulfiter
Vingårdsläge: Villa i Cipressi:s vingårdar ligger i södra och västra delen av Montalcino. Ekologiskt odlat och certifierat
EKO: Ja
Höjd: 250-450 m över havet
Serveringstemperatur: ca 18°C
Vinets profil: Intensiv lysande rubinröd färg. Fruktig bouquet med god finess och toner av viol och bär, smaken är fräsch, och mjuk med bra balans