Egendomen köptes 1965 av Massimo Becattelli’s mormor och morfar och ärvdes sedan av hans mamma Concetta och hans pappa Mario. 1970 planerade man dom första vinrankorna och 1971 dom första olivträden och mellan 1971 och 1972 så bygges vineriet för att börja producera en Chianti Classico.
När Massimo’s mamma gick bort 2014 så ärvde han hela egendomen som varit en stor del av hans liv där han fortsätter att producera en Chianti Classico i världsklass och deras prisade olivolja. När Massimo tog över helt så började han med att byta ut några av dom gamla rankorna mot nya samt att han började jobba helt ekologiskt och sen 2015 så är samtliga produkter ekologiskt certifierade.
Totalt har Mori Concetta 1,2hk vingård i nordvästra Chianti Classico och närmare sagt San Cascaino in Val di Pesa. Rankorna som är planterade är noggrant utvalda efter många tester av både jordmån, klimat och vindar för att kunna göra det ultimata vinet för vingårdens förutsättningar.