2019
Producent: Morri Concetta, San Casciano in Val di Pesa (Toscana)
Druva: 80% Sangiovese, 10% Canaiolo, 5% Colorino, 5% Pugnitello
Jordmån: Lera och sand rik på kalksten och större stenar (Alberese)
Vinfikation: Handskörd och noggrant manuellt urval. Sangiovese plockas och jäser för sig och resterande druvor plockas samtidigt och jäser tillsammans med en macerationstid på ca 12-18 dagar. Samtliga jäser i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar vid 26–28 °C. Vinet lagras i 12 månader i använda barriquer och avslutningsvis i 3 månader på butelj
Alkoholhalt: 13,5%
Allergener: Innehåller Sulfiter
Vingårdsläge: Familjens 1,2hk i San Casciano in Val di Pesa. Ekologiskt odlat och certifierat
EKO: Ja
Exponering: Sydost
Höjd: 300 m över havet
Serveringstemperatur: 16–18°C
Vinets profil: Klar rubinfärg med dofter av färska hallon, jordgubbar och mörka körsbär tillsammans med typiska blommiga drag från Chiantiområdet
I munnen möts du av en perfekt balans med typisk Sangiovese syra som medför fräschör som är uppbackad av tydliga men följsamma tanniner. Behagligt runt och komplext. Smaker av röda vinbär, jordgubbar, björnbär, körsbär och apelsin