Cigliano di Sopra

San Casciano in Val di Pesa, Toscana

Bakom namnet hittar vi de två unga vinmakarna Matteo Vaccari och Maddalena Fucile. Efter avslutade studier i vinmakning och oenologi 2017 så arbetade dom båda hos olika producenter i Toscana innan dom åkte till USA för att arbeta med stjärnduon Sashi Moorman och Rajat Parr hos deras Kalifornien och Oregon baserade vinhus Domaine de la Cote, Sandhi, Pence Vineyards och Eveningland.

Till slut så landade dom tillbaka i Toscana och närmare sagt norra Chianti där Maddalenas föräldrar tagit över en gård med gamla vingårdar som dom båda restaurerade och införde ekologisk odling samt vissa experiment med biodynamisk odling. Idag har dom ca 7hk med jordmån av sand, lera, kalk och stora gamla flodstenar.

All skörd sker naturligtvis för hand och vinerna jäser med den naturliga jästen där man använder 30% hela klasar. Lagrat i franska tonneauxer och barriquer. Vinet filtreras inte och användandet av sulfiter hålls till minimum.

LÄS MER PÅ HEMSIDAN

Tillgängliga viner: