2021
Producent: Cigliano di Sopra, San Casciano in Val di Pesa (Toscana)
Druva: 100% Sangiovese
Jordmån: Sand, kalksten, lera rikt på kalk och stora gamla flodstenar
Vinfikation: Druvorna handplockas med tuff selektering där endast dom bästa druvorna och lägena från producentens 8 olika vingårdar används där varje vingård jäser separat. 20% av druvorna behåller stjälkarna och resten avstjälkas. Spontanjäsning i öppna ståltankar, cementtanker och träfat. Macerationstiden är 20-30 dagar. Lagring sker i franska barriquer och tonneaxuer i 14 månader. Ingen filtrering eller klarning.
Alkoholhalt: 13,5%
Allergener: Innehåller Sulfiter
Vingårdsläge: Vigneto Carnasciali, Vigneto Bulleri, Vigneto Valloni, Vigneto Vignone, Vigneto Sottobosco, Vigneto Piano ,Vigneto Bacio, Vigneto Clos de Madeleine
EKO: Ja
Exponering: Sydväst, Sydöst, Öst, Väst, Nordväst
Höjd: 250-280m över havet
Ålder av vinstockar: Planterade mellan 1967-2016
Serveringstemperatur: 14-16 °C
Vinets profil:
Betyg från Vinskribenter: Robert Parker 94p