Asso di Denari

Roero, Piemonte

Bakom namnet Asso di Denari hittar vi ett annat namn, Daniele Gaia. Namnet kan för några vara bekant då han är en av huvudmännen bakom succén Réva.

Roero som Daniele härstammar från och där han fortfarande bor har alltid legat honom väldigt varmt om hjärtat och det har även hans favoritdruva, Barbera. Efter att ha arbetat för stora producenter som Oddero och Elvio Cogno samt startat upp Réva så har Daniele nu förverkligat sin dröm om att producera ett vin på egen hand och under eget namn. Detta är ett passionsprojekt för honom och något han dedikerat stora delar av sin fritid till.

Det hela började med att Daniele lyckades få arrendera en mindre del av en vingård i Guarene d’Alba som ligger i södra delarna av Roero. Det är just i dom södra delarna av Roero som man odlar Barbera och det är just kombinationen av närheten till floden Tanaro och den sandiga jordmånen som gör att Barberan trivs. Vinrankorna som Daniele arrenderar är 50 år gamla vilket är ganska gammalt och enligt Daniele så är det just den sandiga jordmånen som gör att rankorna klarar av att bli så pass gamla och kan fortsätta att producera en hög kvantitet då rötterna ges möjligheten att gräva sig väldigt djupt.

Hans första vin som är en Barbera Superiore finns nu till försäljning!

Tillgängliga viner:

Daniele Gaia är mannen bakom Asso di Denari