Tillgängliga årgångar

2020

Barbera d'Alba Superiore

Producent:  Asso di Denari, Roero (Piemonte)

Druva:  100% Barbera

Jordmån:  Till största del sand

Vinfikation:  Druvorna skördas för hand och selekteras noga. Druvorna avstjälkas och krossas för att sedan jäsa med skalen i en ståltank i 15 dagar med pump over flera gånger om dagen. Vinet fortsätter sedan att jäsa i ståltank under reglerad temperatur som aldrig överstiger 26 grader.

Vinet lagras sedan på använda tonneaux i 4 månader och sedan 8 månader på flaska.

Alkoholhalt:  14,5%

Allergener: Innehåller Sulfiter

Övrig information

Exponering:  Syd

Höjd:  300m

Skörd:  Handplockade i början av oktober

Ålder på vinstockar:  ca 50 år

Serveringstemperatur:  16-18 grader

Vinets profil:  Ett balanserat och dynamiskt vin som bjuder på en explosion av färsk röd frukt där syran rundats av väldigt snyggt efter sin lagring på flaska. Ett hantverk av hög kvalité!