Producent: Asso di Denari, Roero (Piemonte)
Druva: 100% Barbera
Jordmån: Till största del sand
Vinfikation: Druvorna skördas för hand och selekteras noga. Druvorna avstjälkas och krossas för att sedan jäsa med skalen i en ståltank i 15 dagar med pump over flera gånger om dagen. Vinet fortsätter sedan att jäsa i ståltank under reglerad temperatur som aldrig överstiger 26 grader.
Vinet lagras sedan på använda tonneaux i 4 månader och sedan 8 månader på flaska.
Alkoholhalt: 14,5%
Allergener: Innehåller Sulfiter
Exponering: Syd
Höjd: 300m
Skörd: Handplockade i början av oktober
Ålder på vinstockar: ca 50 år
Serveringstemperatur: 16-18 grader
Vinets profil: Ett balanserat och dynamiskt vin som bjuder på en explosion av färsk röd frukt där syran rundats av väldigt snyggt efter sin lagring på flaska. Ett hantverk av hög kvalité!