Producent: Vadio, Bairrada (Portugal)
Druva: 100% Baga
Jordmån: Mestadels lerkalksten
Vinfikation: Pressning sker av hela klasar med mycket mjuka extraktioner följs av jäsning uppdelat mellan rostfria ståltankar och använda ekfat. I februari görs den sista blandningen och ”tirage” (tappning av mousserande vin) sker. Efter att den andra jäsningen är klar åldras den på flaska i minst 18 månader innan dégorgementet (avlägsnar korken, bottensatsen och sätter i en ny kork, den slutgiltiga korken
Alkoholhalt: 11%
Allergener: Innehåller Sulfiter
Serveringstemperatur: ca 8-10°C
Vinets profil: Ljus laxfärgad och mycket tunna ihållande bubblor, doften visar massor av färska röda frukter. I munnen finns en fräschör baserat på en balanserad syra och samtidigt en krämig mousse-känsla
Betyg från Vinskribenter: Robert Parker 90p
Beställningsnummer: 57615
Pris: 323kr
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. Du måste vara 25 år eller äldre för att kunna besöka denna webbplats. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att verumvinum.se använder cookies. Läs mer om cookies här