Diego Morra Verduno Barolo 3-pack

Nu har vi äntligen fått in Diego Morras Barolo 2019 på lager!

Förutom deras Barolo del Comune di Verduno så har vi även fått in deras två cru Barolo som är San Lorenzo och Monvigliero.

Vinerna är verkligen sin region trogen med en tydlig fräschör och elegans. Strukturen och frukten skriker även dom Verduno.

Vinifikationen är snarlik på de olika vinerna där den stora skillnaden är att Comune di Verduno lagras på Tonneaux istället för Botti. Temperaturkontrollerad jäsning gäller för samtliga viner där den aldrig överstiger 26 ° C.

Från vänster:

Barolo del Comune di Verduno 2019

Frukten till Barolo del Comune di Verduno kommer från 3 olika vingårdar Verduno: Boscatto, Massara and Breri.

För att vara Comune Barolon så levererar vinet otroligt bra. Karaktärerna är betydligt mer örtiga och finns en liten rökighet ihop med den röda frukten. Precis som San Lorenzo så lite mer grepp i tanninerna och en otrolig fräschör.

Barolo San Lorenzo 2019 

San Lorenzo visar upp en mer klassisk stil av Barolo. Intensivitet i doften är lika påtaglig som Monvigliero men har mer struktur och fyllighet. Fortfarande den typiska Verduno elegansen och fräschören. Karaktärerna är förutom den röda frukten mer floral och finns en superhärlig mineralitet.

Barolo Monvigliero 2019

Vinet visar upp alla aspekter som du kan förvänta dig från Monvigliero. Intensiv och parfymerad doft som visar upp stor komplexitet med karaktärer som rosor, röda och mörka bär samt tydlig kryddighet. Elegant struktur med sammetslena tanniner och lång eftersmak.

Beställningsnummer: 73035
Pris: 1995kr