2020
Producent: Vadio, Bairrada (Portugal)
Druva: 100% Baga
Jordmån: Mestadels lerkalksten
Vinfikation: Pressning sker av hela klasar med mycket mjuka extraktioner följs av jäsning uppdelat mellan rostfria ståltankar och använda ekfat. I februari görs den sista blandningen och ”tirage” (tappning av mousserande vin) sker. Efter att den andra jäsningen är klar åldras den på flaska i minst 18 månader innan dégorgementet (avlägsnar korken, bottensatsen och sätter i en ny kork, den slutgiltiga korken
Alkoholhalt: 11%
Allergener: Innehåller Sulfiter
Serveringstemperatur: ca 8-10°C
Vinets profil: Ljus laxfärgad och mycket tunna ihållande bubblor, doften visar massor av färska röda frukter. I munnen finns en fräschör baserat på en balanserad syra och samtidigt en krämig mousse-känsla
Betyg från Vinskribenter: James Suckling 92p, Robert Parker 90p, Jancis Robinson 16p