2017
Producent: Vadio, Bairrada (Portugal)
Druva: 100% Baga
Jordmån: Lerkalksten i en övergång till sandig kalkstensjord
Vinfikation: Vinifiering sker i små delar var för sig med manuellt urval, delvis med hela klasar. Strax efter att den alkoholhaltiga jäsningen är klar börjar lagringen i använda 500 liters franska ekfat
Alkoholhalt: 13%
Allergener: Innehåller Sulfiter
Vingårdsläge: Bairrada, Poutena
EKO: Ja
Exponering: Norr
Antal Hektar: 0,3
Volym: ca 1 300 flaskor (vinet görs endast de år som förutsättningarna är de perfekta)
Serveringstemperatur: ca 16-18° C
Vinets profil: Doften avslöjar Bagas renhet, visar den mogna frukten och balsamiska toner. Smaken är den perfekta kombinationen av kraft och elegans, med stor balans och lång eftersmak. Detta är i sin tur en garanti för en stor lagringspotential. Rexarte förverkligar Vadios uppdrag att skydda Baga-druvans terroir och rena uttryck
Betyg från Vinskribenter: James Suckling 91p, Robert Parker 95p