2022
Producent: Réva, Monforte d'Alba (Piemonte)
Druva: 100% Nebbiolo
Jordmån: Lera och kalksten, alternerande med märgel och fossil sandsten
Vinfikation: Spontanjäsning med skalen i rostfria tankar i 17 dagar. Vinet lagras 6 månader i österrikiska ekfat och sedan 6 månader på flaska
Lagringspotential: 15 år och mer
Alkoholhalt: 14%
Allergener: Innehåller Sulfiter
Exponering: Sydost
Höjd: 360-380 m över havet
Vingårdsläge: Monforte d’Alba, Loc. San Sebastiano
EKO: Ja
Antal Hektar: 1,3
Produktion: 10 000 flaskor
Skörd: Handplockning normalt i oktober
Serveringstemperatur: 18 - 20°C
Vinets profil: Full kropp, elegant smak, med mjuka omslutande tanniner. Aromatisk bouquet med inslag av rosor, röda bär och kryddor