2021
Producent: Réva, Monforte d'Alba (Piemonte)
Druva: 70% Sauvignon gris, 30% Sauvignon blanc
Jordmån: ”Lequio”-blandning av lera och kalksten, blandat med märgel och fossil sandsten
Vinfikation: Efter skörden (normalt september), som alltid sker tidigt på morgonen, tas druvorna till frysen. Där ligger dom i 72 tim vid en temperatur av 0 ° C. Druvorna pressas för sig och jäser även för sig själva för att sedan blandas i en botti i 4 månader på jästfällningen med battonage och sedan 2 månader i en annan botti men utan jästfällningen. Lagringen avslutas med ett år på flaska innan det går ut till försäljning
Alkoholhalt: 13,5%
Allergener: Innehåller Sulfiter
Exponering: Syd, sydost
Höjd: 360-370 m över havet
Vingårdsläge: San Sebastiano i Monforte d'Alba
EKO: Ja
Antal Hektar: 1,2
Produktion: 12 000 flaskor
Skörd: Handplockning normalt i september
Serveringstemperatur: 8 - 12°C
Vinets profil: Ett vin fyllt med fräsch frukt som citrus, gröna äpplen
och mango tillsammans med lite stenig mineralitet. Relativt hög men
balanserad syra och lite brödtoner. Väldigt gott!
Betyg från Vinskribenter: Robert Parker 89p (2019)