2021
Producent: Réva, Monforte d'Alba (Piemonte)
Druva: 70% Sauvignon gris, 30% Sauvignon blanc
Jordmån: ”Lequio”-blandning av lera och kalksten, blandat med märgel och fossil sandsten
Vinfikation: Efter skörden (normalt september), som alltid sker tidigt på morgonen, tas druvorna till frysen. Där ligger dom i 72 tim vid en temperatur av 0 ° C. Druvorna pressas för sig och jäser även för sig själva för att sedan blandas i en botti i 4 månader på jästfällningen med battonage och sedan 2 månader i en annan botti men utan jästfällningen. Lagringen avslutas med ett år på flaska innan det går ut till försäljning
Alkoholhalt: 13,5%
Allergener: Innehåller Sulfiter
Exponering: Syd, sydost
Höjd: 360-370 m över havet
Vingårdsläge: San Sebastiano i Monforte d'Alba
Odling: Ekologisk
Antal Hektar: 1,2
Produktion: 12 000 flaskor
Skörd: Handplockning normalt i september
Serveringstemperatur: 8 - 12°C
Vinets profil: Ett vin fyllt med fräsch frukt som citrus, gröna äpplen
och mango tillsammans med lite stenig mineralitet. Relativt hög men
balanserad syra och lite brödtoner. Väldigt gott!
Betyg från Vinskribenter: Wine Enthusiast 92p
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. Du måste vara 25 år eller äldre för att kunna besöka denna webbplats. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att verumvinum.se använder cookies. Läs mer om cookies här