2021, 2022
Producent: Réva, Monforte d'Alba (Piemonte)
Druva: 100% Dolcetto
Jordmån: Lera och kalksten
Vinfikation: Spontanjäsning med skalen i rostfria tankar i 10 - 15 dagar. Lagras sedan i 5 månader i rostfria ståltankar och 4 månader på flaska
Alkoholhalt: 12,5%
Allergener: Innehåller Sulfiter
Exponering: Syd
Höjd: 360 m över havet
Vingårdsläge: San Sebastiano i Monforte d'Alba
EKO: Ja
Antal Hektar: 0,6
Produktion: 10 000 flaskor
Skörd: Handplockning normalt i september/oktober
Serveringstemperatur: 18-20°C
Vinets profil: Färska spännande dofter av mandel och rött körsbär, peppar och lavendel. En bra balans mellan syra och tanniner i munnen gör det till ett omisskännligt och mycket behagligt vin
Betyg från Vinskribenter: Wine Enthusiast 91p