Tillgängliga årgångar

2021, 2022

Dolcetto d'Alba

Producent:  Réva, Monforte d'Alba (Piemonte)

Druva:  100% Dolcetto

Jordmån:  Lera och kalksten

Vinfikation:  Spontanjäsning med skalen i rostfria tankar i 10 - 15 dagar. Lagras sedan i 5 månader i rostfria ståltankar och 4 månader på flaska

Alkoholhalt:  12,5%

Allergener: Innehåller Sulfiter

Övrig information

Exponering:  Syd

Höjd:  360 m över havet

Vingårdsläge:  San Sebastiano i Monforte d'Alba

EKO:  Ja

Antal Hektar:  0,6

Produktion:  10 000 flaskor

Skörd:  Handplockning normalt i september/oktober

Serveringstemperatur:  18-20°C

Vinets profil:  Färska spännande dofter av mandel och rött körsbär, peppar och lavendel. En bra balans mellan syra och tanniner i munnen gör det till ett omisskännligt och mycket behagligt vin

Betyg från Vinskribenter:  Wine Enthusiast 91p