2017, 2018
Producent: Réva, Monforte d'Alba (Piemonte)
Druva: 100% Nebbiolo
Jordmån: Lera och kalksten, alternerande med märgel och fossil sandsten
Vinfikation: Spontan jäsning på skalen i stympade koniska ekfat i 30 - 35 dagar. Malolaktisk jäsning utförs i rostfritt stål. Lagring 24 månader på ekfat och efterföljande tappning i augusti
Alkoholhalt: 14,5%
Allergener: Innehåller Sulfiter
Exponering: Öst, sydost
Höjd: 380 m över havet
Vingårdsläge: Novello, Ravera MGA
EKO: Ja
Antal Hektar: 1,1
Produktion: 4 000 flaskor
Skörd: Handplockning normalt i oktober
Serveringstemperatur: ca 18°C
Vinets profil: Révas Barolo Ravera's signum är sin komplexitet tillsammans med balans och elegans. Kryddor, blommighet, röda och mörka bär och vissa toner av tobak. Alltid pigg syra, fylligt och med sammetslena och ihållande tanniner.
Betyg från Vinskribenter: James Suckling 94p, Robert Parker 92p, Jancis Robinson 17,5p, Wine Enthusiast 92p