2016 Barolo Ravera Réva från La Morra, Piemonte via privatimport

Tillgängliga årgångar

2017

Barolo Ravera

Producent:  Réva, Monforte d'Alba (Piemonte)

Druva:  100% Nebbiolo

Jordmån:  Lera och kalksten, alternerande med märgel och fossil sandsten

Vinfikation:  Spontan jäsning på skalen i stympade koniska ekfat i 30 - 35 dagar. Malolaktisk jäsning utförs i rostfritt stål. Lagring 24 månader på ekfat och efterföljande tappning i augusti

Alkoholhalt:  14,5%

Övrig information

Exponering: Öst, sydost

Höjd:  380 m över havet

Vingårdsläge:  Novello, Ravera MGA

Antal Hektar:  1,1

Produktion:  4 000 flaskor

Skörd:  Handplockning normalt i oktober

Serveringstemperatur:  ca 18°C

Vinets profil:  Révas Barolo Ravera's signum är sin komplexitet tillsammans med balans och elegans. Kryddor, blommighet, röda och mörka bär och vissa toner av tobak. Alltid pigg syra, fylligt och med sammetslena och ihållande tanniner. 

Betyg från Vinskribenter:  James Suckling 95p, Robert Parker 92p

2016 Barolo Ravera Réva från La Morra, Piemonte via privatimport