2018, 2019
Producent: Réva, Monforte d'Alba (Piemonte)
Druva: 100% Nebbiolo
Jordmån: Tortonian och Helvetian, Sant’Agata märgel
Vinfikation: Spontan jäsning, maceration i stympade koniska kärl i 35 dagar. 24 månader på stora ekfat, tappning i augusti andra året och ytterligare lagring i flaska i 6 månader
Lagringspotential: 20 år och mer
Alkoholhalt: 15%
Allergener: Innehåller Sulfiter
Exponering: Öst
Höjd: 280 m över havet
Vingårdsläge: Novello, Cannubi MGA
EKO: Ja
Antal Hektar: 0,3
Produktion: 2 000 flaskor
Skörd: Handplockning normalt i oktober med extra manuellt urval ”at table”
Serveringstemperatur: ca 18°C
Vinets profil: Ett väldigt elegant vin. Välbalanserad, inleds med toner av nypon och ”dolda” kryddor, dofter av körsbär och lakrits, omsluter hela gommen med full kropp och en övertygande kraft som känns när du dricker det, mycket välbalanserad syra och en kropp med tanniner som är uppenbar men samtidigt känslig. Ett fantastiskt vin
Betyg från Vinskribenter: James Suckling 95p, Robert Parker 93p, Jancis Robinson 17++p, Wine Enthusiast 95p