2016 Barolo Cannubi Réva från La Morra, Piemonte via privatimport

Tillgängliga årgångar

2018

Barolo Cannubi

Producent:  Réva, Monforte d'Alba (Piemonte)

Druva:  100% Nebbiolo

Jordmån:  Tortonian och Helvetian, Sant’Agata märgel

Vinfikation:  Spontan jäsning, maceration i stympade koniska kärl i 35 dagar. 24 månader på stora ekfat, tappning i augusti andra året och ytterligare lagring i flaska i 6 månader

Lagringspotential:  20 år och mer

Alkoholhalt:  15%

Övrig information

Exponering:  Öst

Höjd:  280 m över havet

Vingårdsläge:  Novello, Cannubi MGA

Antal Hektar:  0,3

Produktion:  2 000 flaskor

Skörd:  Handplockning normalt i oktober med extra manuellt urval ”at table”

Serveringstemperatur:  ca 18°C

Vinets profil:  Ett väldigt elegant vin. Välbalanserad, inleds med toner av nypon och ”dolda” kryddor, dofter av körsbär och lakrits, omsluter hela gommen med full kropp och en övertygande kraft som känns när du dricker det, mycket välbalanserad syra och en kropp med tanniner som är uppenbar men samtidigt känslig. Ett fantastiskt vin

Betyg från Vinskribenter:  James Suckling 96p

2016 Barolo Cannubi Réva från La Morra, Piemonte via privatimport