Tillgängliga årgångar

2019

Barolo

Producent:  Réva, Monforte d'Alba (Piemonte)

Druva:  100% Nebbiolo

Jordmån:  Sant’Agata -märgel, Diano d’Alba -fossiler och sandsten

Vinfikation:  Spontan jäsning på skalen i rostfria tankar i 30 - 35 dagar. Lagring 24 månader på ekfat, med efterföljande tappning i augusti

Lagringspotential:  20 år och mer

Alkoholhalt:  14,5%

Allergener: Innehåller Sulfiter

Övrig information

Exponering:  Syd, sydväst

Höjd:  250-360 m över havet

Vingårdsläge:  Monforte d’Alba, Novello, Serralunga d’Alba, Grinzane Cavour

EKO:  Ja

Antal Hektar:  3

Produktion:  11 000 flaskor

Skörd:  Handplockning normalt i oktober

Serveringstemperatur:  ca 18°C

Vinets profil:  Bouquet med dofter av salvia, röda bär och tobak och toner av rosor. Full kropp, elegant smak, med djupa, mjuka omslutande tanniner.

Betyg från Vinskribenter:  James Suckling 92p, Robert Parker 91p, Jancis Robinson 16,5p, Wine Enthusiast 91p