Tillgängliga årgångar

2021

Barbera d'Alba Superiore

Producent:  Réva, Monforte d'Alba (Piemonte)

Druva:  100% Barbera

Jordmån:  Lera och lera/sand

Vinfikation:  Spontanjäsning med skalen i rostfria tankar i 30 dagar. Vinet lagras sedan 9 månader på tonneaux och barriques för att sedan lagras 6 månader på flaska.

Alkoholhalt:  14,5%

Allergener: Innehåller Sulfiter

Övrig information

Exponering:  Sydost

Höjd:  360-380 m över havet

Vingårdsläge:  Monforte d’Alba, Loc. San Sebastiano, Novello, Ravera MGA

EKO:  Ja

Antal Hektar:  1,9

Produktion:  15 000 flaskor

Skörd:  Handplockning normalt i september/oktober

Serveringstemperatur:  18 - 20°C

Vinets profil:  Full kropp, välstrukturerad lång smak. Aromatisk bouquet med inslag av röda bär, kanderad och konserverad frukt och kryddor. Smakrikt och fräscht i munnen, det är ett mycket drickbart vin