2022
Producent: Domaine Michel Rebourgeon, Pommard (Bourgogne)
Druva: Pinot Noir
Jordmån: Lera, sten, kalksten
Vinfikation: Efter noggrann selektering så avstjälkas druvorna för att sedan krossas och placeras i temperaturkontrollerade jäskärl där druvorna första får ligga 7 dagar i "cold soak" innan alkoholjäsningen som normalt pågår i 14 dagar. Ingen jäst tillsätts utan jäsningen sker helt naturligt. Vinet lagras sedan 18 månader i använda fat innan buteljering.
Alkoholhalt:
Allergener: Innehåller Sulfiter
Vingårdsläge: Pommard Le bas des Saucilles, Vache, Rue au Port
Skörd: Manuell skörd
Ålder på stockar: 30+ år
Vinets profil: Även i denna cuvée har man valt att inte ha någon ny ek utan fokusera på en väldigt ren och ung frukt och mineralitet. Tydlig Pommard terroir.