2017
Producent: Ettore Germano, Serralunga d'Alba (Piemonte)
Druva: 100% Nebbiolo
Jordmån: Kalkhaltig märgel & lite sand
Vinfikation: Druvorna är handplockade och fraktade i små korgar. Druvorna pressas tillsammans med stjälken för att sedan genomgå jäsningen på ståltank. Macerationstiden är mellan 30-40 dagar för att sedan lagras på botti (2000l ekfat) i 18-24 månader. Vinet tappas sedan på flaska och lagras på flaska 20 månader innan vinet släpps till försäljning
Alkoholhalt: 14%
Allergener: Innehåller Sulfiter
Höjd: 330 m över havet
Vingårdsläge: Vignarionda, Serralunga
Skörd: Handplockning under oktober
Vinets profil: Vinet som är gjort från den legendariska vingården Vignarionda gör dig inte besviken. Det kan närmast likna stereotypen av en Barolo från Serralunga d'Alba och ger dig upplevelsen av ett kralligt vin med utsökt balans och struktur. Aromerna och finessen i vinet låter dig veta att detta är något unikt
Passar till: Likt andra nebbiolo-viner så passar vinet utmärkt till kötträtter, fyllda pastarätter eller lagrade ostar
Betyg från Vinskribenter: James Suckling 95p, Robert Parker 94p, Jancis Robinson 17++p, Wine Enthusiast 97p