Tillgängliga årgångar

2018, 2019

Barolo Prapò

Producent:  Ettore Germano, Serralunga d'Alba (Piemonte)

Druva:  100% Nebbiolo

Jordmån:  Lera och kalksten med vener av sand

Vinfikation:  Druvorna är handplockade och fraktade i små korgar. Väl i vineriet så avstjälkas dom och pressas lätt för att sedan genomgå jäsningen på ståltank. Macerationstiden är mellan 40-45 dagar för att sedan lagras på ”botti grandi” (2000-2500l ekfat) i 18-24 månader. Vinet tappas sedan på flaska och lagras på flaska 12 månader innan vinet släpps till försäljning

Alkoholhalt:  14,5%

Allergener: Innehåller Sulfiter

Övrig information

Exponering:  Sydost

Höjd:  330-370 m över havet

Vingårdsläge:  Prapò, Serralunga

Skörd:  Handplockning under andra halvan av oktober

Planterade:  1967, 1999, 2012

Vinets profil:  I glaset möts du av en granatröd färg med orangea reflektioner. Intensiva dofter av torkad frukt och vaniljtoner. Tack vare sanden så smyger det även in sig lite underliggande toner av söt röd frukt. Balansen mellan en potent och elegant Barolo är mitt i prick. Eftersmaken tillsammans med dom behagliga tanninerna är den perfekta avslutningen

Passar till:  Som man hört många gånger så passar vinet väldigt bra ihop med den lokala cusinen eller varför inte lite lagrade ostar och torkad frukt? Eller bara bjud någon du tycker om på ett glas svinbra Barolo

Betyg från Vinskribenter:  James Suckling 92p, Robert Parker 94p, Jancis Robinson 17++p, Wine Enthusiast 96