Tillgängliga årgångar

2018, 2019

Barolo del Comune di Serralunga d'Alba

Producent:  Ettore Germano, Serralunga d'Alba (Piemonte)

Druva:  100% Nebbiolo

Jordmån:  Lera, kalksten med vener av sand

Vinfikation:  Jäsningen sker på ståltank och macerationstiden är mellan 20-30 dagar för att sedan lagras på flera olika storlekar av ekfat i 18-24 månader. Vinet tappas sedan på flaska och lagras på flaska 6 månader innan vinet släpps till försäljning

Alkoholhalt:  14,5%

Allergener: Innehåller Sulfiter

Övrig information

Exponering:  Syd, Öst

Höjd:  330-400 m över havet

Vingårdsläge:  Serralunga

Produktion:  9 500 flaskor

Skörd:  Handplockning under oktober

Planterade:  1995, 1999, 2002, 2012, 2015

Vinets profil:  En pumpig och energisk Barolo med doft av jordgubbar, körsbärs, granatäpple och rosblad. Färgen är väldigt fint ljust röd. Den röda frukten följer som sig bör med in i munnen med lång och ljuvlig eftersmak som avslutas med eleganta tanniner. Tanken med vinet var att ta fram en Barolo som kan avnjutas utan att behöva vänta 10 år i vinkällaren

Passar till:  Då vinet är av den lite lättare karaktären så kan det utan tvekan avnjutas till lättare pastarätter, kyckling eller anka.

Betyg från Vinskribenter:  James Suckling 92p, Robert Parker 93p, Jancis Robinson 17++p, Wine Enthusiast 95p