2018, 2019
Producent: Ettore Germano, Serralunga d'Alba (Piemonte)
Druva: 100% Nebbiolo
Jordmån: Lera, kalksten med vener av sand
Vinfikation: Jäsningen sker på ståltank och macerationstiden är mellan 20-30 dagar för att sedan lagras på flera olika storlekar av ekfat i 18-24 månader. Vinet tappas sedan på flaska och lagras på flaska 6 månader innan vinet släpps till försäljning
Alkoholhalt: 14,5%
Allergener: Innehåller Sulfiter
Exponering: Syd, Öst
Höjd: 330-400 m över havet
Vingårdsläge: Serralunga
Produktion: 9 500 flaskor
Skörd: Handplockning under oktober
Planterade: 1995, 1999, 2002, 2012, 2015
Vinets profil: En pumpig och energisk Barolo med doft av jordgubbar, körsbärs, granatäpple och rosblad. Färgen är väldigt fint ljust röd. Den röda frukten följer som sig bör med in i munnen med lång och ljuvlig eftersmak som avslutas med eleganta tanniner. Tanken med vinet var att ta fram en Barolo som kan avnjutas utan att behöva vänta 10 år i vinkällaren
Passar till: Då vinet är av den lite lättare karaktären så kan det utan tvekan avnjutas till lättare pastarätter, kyckling eller anka.
Betyg från Vinskribenter: James Suckling 92p, Robert Parker 93p, Jancis Robinson 17++p, Wine Enthusiast 95p