2018
Producent: Ettore Germano, Serralunga d'Alba (Piemonte)
Druva: 100% Nebbiolo
Jordmån: Kalksten med hög halt av aktiv kalk
Vinfikation: Druvorna är handplockade och fraktade i små korgar. Väl i vineriet så avstjälkas dom och pressas lätt för att sedan genomgå jäsningen på ståltank. Macerationstiden är mellan 40-45 dagar för att sedan lagras på medium stora ekfat där faten har olika ålder och antal användningar. Vinet lagras i 18-24 månader innan det buteljeras och lagras sedan 12 månader i flaskan
Alkoholhalt: 15%
Allergener: Innehåller Sulfiter
Exponering: Syd, sydost
Höjd: 350-400 m över havet
Vingårdsläge: Cerretta, Serralunga
Skörd: Handplockning under oktober
Planterade: 1949, 1963, 1995
Vinets profil: Intensiv granatröd färg med orangea reflektioner. Den mogna röda frukten och vanilj möter dig som ung men utvecklas med åren i flaska till att få dofter som mer liknar läder, tobak och mörk frukt. Full kropp tillsammans med utsökt struktur och eleganta tanniner tack vare sin tid på fat
Passar till: Vinet matchas väl till t.ex. vilt, lagrade ostar eller salta rätter
Betyg från Vinskribenter: James Suckling 93p, Robert Parker 94p, Jancis Robinson 17,5p, Wine Enthusiast 96p