Tillgängliga årgångar

2018

Barolo Cerretta

Producent:  Ettore Germano, Serralunga d'Alba (Piemonte)

Druva:  100% Nebbiolo

Jordmån:  Kalksten med hög halt av aktiv kalk

Vinfikation:  Druvorna är handplockade och fraktade i små korgar. Väl i vineriet så avstjälkas dom och pressas lätt för att sedan genomgå jäsningen på ståltank. Macerationstiden är mellan 40-45 dagar för att sedan lagras på medium stora ekfat där faten har olika ålder och antal användningar. Vinet lagras i 18-24 månader innan det buteljeras och lagras sedan 12 månader i flaskan

Alkoholhalt:  15%

Allergener: Innehåller Sulfiter

Övrig information

Exponering:  Syd, sydost

Höjd:  350-400 m över havet

Vingårdsläge:  Cerretta, Serralunga

Skörd:  Handplockning under oktober

Planterade:  1949, 1963, 1995

Vinets profil:  Intensiv granatröd färg med orangea reflektioner. Den mogna röda frukten och vanilj möter dig som ung men utvecklas med åren i flaska till att få dofter som mer liknar läder, tobak och mörk frukt. Full kropp tillsammans med utsökt struktur och eleganta tanniner tack vare sin tid på fat

Passar till:  Vinet matchas väl till t.ex. vilt, lagrade ostar eller salta rätter

Betyg från Vinskribenter:  James Suckling 93p, Robert Parker 94p, Jancis Robinson 17,5p, Wine Enthusiast 96p