2019
Producent: Diego Morra, Verduno (Piemonte)
Druva: 100% Nebbiolo
Vinfikation: Handskörd och noggrant manuellt urval. Jäsning och maceration sker i ståltank där temperaturen aldrig överstiger 30°C i 30-35 dagar. Vinet lagras sedan på använda 25hl botti i 30 månader och sedan minst 6 månader på flaska.
Alkoholhalt: 14,5%
Allergener: Innehåller Sulfiter
Vingårdsläge: Monvigliero, Verduno
Antal Hektar: 4
Skörd: Handplockning
Vinets profil: Vinet visar upp alla aspekter som du kan förvänta dig från Monvigliero. Intensiv och parfymerad doft som visar upp stor komplexitet med karaktärer som rosor, röda och mörka bär samt tydlig kryddighet. Elegant struktur med sammetslena tanniner och lång eftersmak.
Betyg från Vinskribenter: Jancis Robinson 16,5p