2023
Producent: Clos de la Bonnette, Condrieu (Norra Rhône)
Druva: Syrah
Jordmån: Gnejs, Skiffer
Vinfikation: Druvorna kommer från Côte-Rôtie där vingården ligger högst upp på berget. Efter tre veckors maceration så får vinet jäsa färdigt i barriquer där det även lagras i 12 månader. Endast använda fat. Ingen jäst tillsätts utan jäsning startar spontant. Buteljeras sedan med en väldigt lätt filtrering.
Alkoholhalt:
Allergener: Innehåller Sulfiter
Skörd: Manuell skörd
Ålder på vinstockar: 45 år
Vinets profil: För att vara ett IGP vin så leverar det på fantastiskt högnivå! Doft av mald peppar, vilda blommor och hallon. I munnen är vinet generöst genomsyrat av jordnära skogsfrukter, kryddor, torkade blommor och aromatiska örter. Smidiga men strukturerade mogna tanniner ger form åt vinet, medan en läcker mogen syra förde vinet vidare i gommen.