2020
Producent: Alberto Oggero, Roero (Piemonte)
Druva: 100% Arneis
Jordmån: Sandig
Vinfikation: Druvorna handplockas och sedan krossas 50% av druvorna och ligger sedan 5 dagar med skalkontakt. Resterande 50% pressas men har ingen skalkontakt. Juicen delas sedan upp där 50% hamnar på använd botti och 50% delas upp på ståltank och cementtank där vinet går igenom alkohol- och malolaktiskjäsning och lagras sedan i 9 månader. Vinet blandas sedan i en ståltank innan det buteljeras och ligger sedan på flaska i 2 månader
Alkoholhalt: 13,5%
Allergener: Innehåller Sulfiter
Exponering: Öst, sydost
Höjd: 280 m över havet
Odling: Ekologisk
Skörd: Handplockning under det första veckorna i september
Ålder på vinstockar: ca 20 år
Serveringstemperatur: ca 12°C
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. Du måste vara 25 år eller äldre för att kunna besöka denna webbplats. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att verumvinum.se använder cookies. Läs mer om cookies här