Tillgängliga årgångar

2020

Roero

Producent:  Alberto Oggero, Roero (Piemonte)

Druva:  100% Arneis

Jordmån:  Sandig

Vinfikation:  Druvorna handplockas och sedan krossas 50% av druvorna och ligger sedan 5 dagar med skalkontakt. Resterande 50% pressas men har ingen skalkontakt. Juicen delas sedan upp där 50% hamnar på använd botti och 50% delas upp på ståltank och cementtank där vinet går igenom alkohol- och malolaktiskjäsning och lagras sedan i 9 månader. Vinet blandas sedan i en ståltank innan det buteljeras och ligger sedan på flaska i 2 månader

Alkoholhalt:  13,5%

Allergener: Innehåller Sulfiter

Övrig information

Exponering:  Öst, sydost

Höjd:  280 m över havet

Skörd:  Handplockning under det första veckorna i september

Ålder på vinstockar:  ca 20 år

Serveringstemperatur:  ca 12°C