Vadio 3-pack

I detta 3-packet så får du den perfekta blandningen med ett mousserande, ett vitt och ett rött vin.

Vadio Solera Sparkling är ett mousserat vin gjort efter champagne-metoden där basvinet kommer från en solera och består av 60& Bical, 30% Baga och 10% Cercial. Detta innebär att Vadio varje år tar 30% av årets skörd och tillför det till soleran och tar 30% från soleran och tillför årets vin. Med andra ord så tillför dom en blandning från samtliga av sina årgångar till varje flaska där den äldsta delen är från 2007. Får alltid ligga minst 18 månader på jästfällningen. Vinet har en stor komplexitet med dofter av nötter, karamelliserad frukt och viss sälta. I munnen är moussen krämig och rik med pigg syra och en lång och djup eftersmak. Ett av deras mest uppskattade viner.

Det vita vinet är gjort på druvorna Cercial och Bical. Druvorna vinifieras separat. Cercial jäser i ståltankar för att behålla sin aromatiska egenskap, medan Bical-druvorna jäser i använda ekfat för att lägga till komplexitet och textur i den slutliga Blenden. Lagring separat i 6 månader innan de blandas och tappas på flaska. Resultatet av detta blir ett aromatiskt vin och mineralrikt vin där Bicals fatjäsning ger vinet en lite rundare känsla men med fortsatt högsyra. Detta friska vin avslutas med en lång eftersmak. Matcha gärna mot skaldjur, grillade grönsaker, feta fiskar eller varför inte en sparrisrisotto.

Det sista vinet är deras röda på 100% Baga. Vadio's stil på deras röda viner är väldigt eleganta med stor fräschör. Efter en försiktigare maceration och pressning för att inte få för skarpa tanniner så lagras vinet på ekfat i minst 18 månader. Vinet har en relativt högsyra med mjuka och polerade tanniner med tydliga karaktärer av röda och mörka bär. Servera gärna runt 16 grader och matcha mot grillade fläsk eller kycklingrätter där salladen gärna har lite vinägrett för att möta syran i vinet. Dundergott!

Från vänster:

1st White 2019
1st Solera Sparkling NV
1st Red 2017

Beställningsnummer: 57371
Pris: 657kr