Martin Müllen Feinherb 3-pack

I Moseldalen och närmare sagt Traben-Trarbach hittar vi producenten Martin Müllen. Hans riesling-viner verkligen skriker Mosel och tradition. Vill du ha Riesling med väldigt lång lagringspotential så har du kommit rätt, detta är något av signumet för Martins viner.

Vinerna görs i samtliga stilar från Trocken till Trockenbeerenauslese och samtliga viner görs mer eller mindre på samma sätt.

Druvorna skördas i dom branta sluttningarna för hand och väljs noggrant ut. Druvorna placeras sedan i en gammal traditionell press där man varsamt pressar druvorna i ca 20 timmar precis som man gjorde för 100 år sedan. Genom att pressa druvorna sakta så låter du druvorna och skalen ge ifrån sig sin totala potential av smak och aromer. Du får även med dom fina tanninerna som ger vinet karaktär, längd och lagringspotential. Efter pressningen så får juicen spontanjäsa på stora ekfat med enbart sin naturliga jäst.

Vinerna är alltid fint koncentrerade med fin fräschör och med tydliga terroir uttryck baserat på vilken vingård druvorna kommer från.

I den här lådan får du viner med mer restsocker och i tre olika steg. Från Kabinett till Spätlese och avslutningsvis en Auslese.

Från vänster:
1st Kröver Steffensberg Auslese 2019 9,5%
1st Kröver Letterlay Spätlese*** Feinherb 2019 13,5%
1st Trabener Würzgarten Kabinett Feinherb 2020 10,5%

Beställningsnummer: 56545
Pris: 882kr