Ettore Germano
Vita viner 3-pack

Ettore Germano är en av de kändaste och mest respekterade Barolo-producenterna i Serralunga d'Alba och även i Piemonte. Sergio Germano har alltid haft en stor kärlek till Riesling och det har alltid varit en druva som han velat arbeta med.

Resultatet av detta blev Hérzu. Druvorna växer på högre höjd för att bevara syran i vinet för att verkligen fånga en av huvudkaraktärerna för Riesling nämligen hög syra. Vinet är utan tvekan bland dom bästa vinerna som kommit ut från Langhe på druvan Riesling och är ett häftigt bevis på att med rätt höjd och mikroklimat så går det att göra bra Riesling utanför dom riktigt svala områdena.

Detta 3-packet visar på ett roligt och gott sätt hur druvor som Riesling och Chardonnay kan uttryckas i Norra Italien. Samtliga tre viner har riktigt bra skjuts i syran och gör sig utmärkt till sommarens fisk och skaldjursrätter eller för att bara avnjutas i solen.

Langhe Chardonnay har genomgått malolaktiskjäsning men är endast lagrad på ståltank för att behålla en lättare stil och fräschör.

Binel är ett väldigt spännande vin från årgång 2017. Vinet är en blend på Chardonnay och Riesling som dels lagrat på ekfat och dels på ståltank. Otroligt piggt och kul uttryck och dundrande gott!

Från vänster:
1st Hérzu Langhe Riesling 2019
1st Langhe Chardonnay 2019
1st Binel Langhe Bianco 2017

Beställningsnummer: 56575
Pris: 789kr