Producent: Asso di Denari, Roero (Piemonte)
Druva: 100% Barbera
Jordmån: Till största del sand
Vinfikation: Druvorna skördas för hand och selekteras noga. Druvorna avstjälkas och krossas för att sedan jäsa med skalen i en ståltank i 15 dagar med pump over flera gånger om dagen. Vinet fortsätter sedan att jäsa i ståltank under reglerad temperatur som aldrig överstiger 26 grader.
Vinet lagras sedan på använda tonneaux i 4 månader och sedan 8 månader på flaska.
Alkoholhalt: 14,5%
Allergener: Innehåller Sulfiter
Exponering: Syd
Höjd: 300m
Skörd: Handplockade i början av oktober
Ålder på vinstockar: ca 50 år
Serveringstemperatur: 16-18 grader
Vinets profil: Ett balanserat och dynamiskt vin som bjuder på en explosion av färsk röd frukt där syran rundats av väldigt snyggt efter sin lagring på flaska. Ett hantverk av hög kvalité!
Beställningsnummer: 55350
Pris: 257kr