2017
Producent: Poderi Elia, Neive (Piemonte)
Druva: 100% Barbera
Jordmån: Kalkhaltig, lera & märgel
Vinfikation: Skörd för hand i början av oktober (första tio dagarna). Endast manuellt utvalda druvor. Grön skörd i juli: bara 4 - 5 klasar finns kvar på varje vinstock. Utbyten är ca 18 hektoliter/hektar. Jäsning/maceration vid kontrollerad temperatur i rostfria ståltankar. Processen tar 15 dagar. Den malolaktiska jäsningen avslutas på franska ekfat. Vinet lagras 8 - 12 månader på franska ekfat. Tappas sedan på flaska där lagringen avslutas
Lagringspotential: 7-8 år
Alkoholhalt: 15%
Allergener: Innehåller Sulfiter
Exponering: Sydost
Höjd: 330 m över havet
Antal Hektar: 4
Ålder på vinstockar: ca 60 år
Serveringstemperatur: ca 18°C
Vinets profil: Färgen är rubinröd med bra intensitet. Bred och mångsidig karakteristisk bouquet. Doft av röd mogen frukt (t ex hallon) med ljusa rostade toner. Smaken är komplex och fyllig med fräscha, diskreta tanniner, balanserad och intensiv avslutning med känslor som tar dig tillbaka till doften av frukt.
Passar till: Utmärkt vin för mat och passar perfekt med vilt, fågel samt mogna hårdostar.