2016
Producent: Diego Pressenda, Monforte d'Alba (Piemonte)
Druva: 100% Nebbiolo
Jordmån: Sandig
Vinfikation: Vinet har en macerationstid på 15 dagar och läggs sedan på stora franska ekfat i 30 månader och avslutas sedan med 18 månader på flaska
Alkoholhalt: 14,5%
Allergener: Innehåller Sulfiter
Exponering: Sydost
Höjd: 450 m över havet
Vingårdsläge: Le Coste di Monforte, Monforte d'Alba
Skörd: Handplockning i slutet av oktober
Planterade: 2008
Vinets profil: Doft av röda bär tillsammans med toner av tobak och läder. Ett väldigt vackert vin med smak av röda bär och lite åt sylthållet tillsammans med silkeslena och behagliga tanniner. Ett vin som bara fortsätter att växa i glaset
Passar till: Super till nötkött, ostar eller någon höstig gryta
Betyg från Vinskribenter: James Suckling 93p