2016
Producent: Diego Pressenda, Monforte d'Alba (Piemonte)
Druva: 100% Nebbiolo
Jordmån: Elveziano-jord rik på grågul sand
Vinfikation: Vinet har en macerationstid på 15 dagar och läggs sedan på stora franska ekfat i 30 månader och avslutas sedan med 18 månader på flaska
Alkoholhalt: 14,5%
Allergener: Innehåller Sulfiter
Exponering: Sydost
Höjd: 360 m över havet
Vingårdsläge: Bricco San Pietro, Monforte d'Alba
Skörd: Handplockning i slutet av oktober
Planterade: 2008
Vinets profil: I glaset möts du av ett granatrött vin med kryddig underton tillsammans med lite lakrits och eukalyptus som ger vinet en fräsch touch. Ett väldigt rikt vin med tydliga men behagliga tanniner
Passar till: Dags att ta fram kokboken från Langhe och kanske göra en ragu med tajarin?
Betyg från Vinskribenter: James Suckling 92p