2016 Barolo Bricco San Pietro Diego Pressenda från Monforte d'Alba via privatimport

Tillgängliga årgångar

2016

Barolo Bricco San Pietro

Producent:  Diego Pressenda, Monforte d'Alba (Piemonte)

Druva:  100% Nebbiolo

Jordmån:  Elveziano-jord rik på grågul sand

Vinfikation:  Vinet har en macerationstid på 15 dagar och läggs sedan på stora franska ekfat i 30 månader och avslutas sedan med 18 månader på flaska

Alkoholhalt:  14,5%

Allergener: Innehåller Sulfiter

Övrig information

Exponering:  Sydost

Höjd:  360 m över havet

Vingårdsläge:  Bricco San Pietro, Monforte d'Alba

Skörd:  Handplockning i slutet av oktober

Planterade:  2008

Vinets profil:  I glaset möts du av ett granatrött vin med kryddig underton tillsammans med lite lakrits och eukalyptus som ger vinet en fräsch touch. Ett väldigt rikt vin med tydliga men behagliga tanniner

Passar till:  Dags att ta fram kokboken från Langhe och kanske göra en ragu med tajarin?

Betyg från Vinskribenter:  James Suckling 92p

2016 Barolo Bricco San Pietro Diego Pressenda från Monforte d'Alba via privatimport