2016
Producent: Diego Pressenda, Monforte d'Alba (Piemonte)
Druva: 100% Nebbiolo
Jordmån: Sandig
Vinfikation: Druvorna plockas för hand och har en mascerationstid med skalen på 15-20 dagar.
Lagras på stora franska ekfat i 30 månader och sedan 6 månader på flaska
Alkoholhalt: 14,5%
Allergener: Innehåller Sulfiter
Exponering: Syd, öst
Höjd: 350 m över havet
Skörd: Handplockning i slutet av oktober
Planterade: 1995
Vinets profil: En väldigt klassisk Barolo som är enkel att närma sig. Doft av röda körsbär, viol och lite tobak. Precis som väntat av en Barolo från regionen så möts du av tydliga tanniner som berättar att vinet inte gör sig illa av några år i vinkällaren. Vinet har en viss komplexitet fyllt med behaglig frukt och en elegant avslutning
Passar till: Om du kommer över en bit tryffel så är du hemma! Men passar även super med kötträtter, risotto eller lagrad mögelost